• V Den vzniku samostatného československého státu fungujeme stejně, jako každý jiný. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front a až ke dveřím.

2 DÁVKY

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
  • 100 g cukru krupice a cukr krupice na obalení
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr na obalení
  • moučkový cukr na obalení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. V míse smícháme cukr krupici, moučkový a vanilkový cukr.
  • 3Z těsta ukrojíme část a vyválíme ho do válečku. Z něj krájíme malé kousky, které vyválíme do malých válečků a vytvarujeme do rohlíčků. Pečeme je v rozehřáté troubě dorůžova. Upečené rohlíčky ihned obalujeme ve směsi cukrů
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Mandle naopak chuť zjemní. K přípravě budete potřebovat ještě potravinářskou folii a pečicí papír.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

400 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí

Ořechy a mandle bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g cukru krupice a cukr krupice na obalení

 

100 g másla

 

100 g sádla

 

1 vejce

 

vanilkový cukr na obalení

 

moučkový cukr na obalení