Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g najemno nastrouhaných ořechů a mandlí
  • 100 g cukru krupice a cukr krupice na obalení
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 1 vejce
  • vanilkový cukr na obalení
  • moučkový cukr na obalení

Ještě potřebujete

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

Postup

  • 1
    Veškeré suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. V míse smícháme cukr krupici, moučkový a vanilkový cukr.
  • 3
    Z těsta ukrojíme část a vyválíme ho do válečku. Z něj krájíme malé kousky, které vyválíme do malých válečků a vytvarujeme do rohlíčků. Pečeme je v rozehřáté troubě dorůžova. Upečené rohlíčky ihned obalujeme ve směsi cukrů

TIP

Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Mandle naopak chuť zjemní.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

 
 
 
 
 
 
 
 

Ještě potřebujete