• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 400 g švestkových povidel
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g změklého másla
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • moučkový cukr na obalení
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír
  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 2Tvaroh, mouku, máslo a sůl vložíme do mísy robota a mícháme 3 minuty na střední rychlost, až vznikne hladké těsto.
  • 3Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a posypeme ji hladkou moukou. Těsto zabalíme do takto připravené fólie a vložíme ho na 5 minut do mrazáku.
  • 4Pracovní desku poprášíme moukou a těsto na ní vyválíme na tloušťku 2 mm. Vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto propracujeme, opět vyválíme a znovu z něj vykrájíme kolečka až do spotřebování těsta.
  • 5Do středu každého kolečka položíme noček z povidel o váze 20 g. Kolečko přeložíme napůl a okraje pevně stiskneme, aby povidla nevytekla.
  • 6Taštičky položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova 15 minut v rozehřáté troubě. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru.
     

TIP

K přípravě budete potřebovat kulaté vykrajovátko o průměru 10 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

250 g polotučného měkkého tvarohu
400 g švestkových povidel
250 g polohrubé mouky
 
250 g změklého másla
 
hladká mouka na podsypání těsta
 
moučkový cukr na obalení
 
špetka soli
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír
 
potravinářskou fólii
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.