• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
32 KOLÁČŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 500 g hladké mouky a hladká mouka na podsypání těsta
  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g másla
  • 80 g čerstvého droždí
  • 350 ml vlažného mléka
  • nastrouhaná kůra ze 2 citronů
  • 4 žloutky a 2 rozšlehaná vejce na potření
  • 10 g vanilkového cukru
  • 12 g soli

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 40 g cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 20 g másla
  • 2 žloutky
  • špetka soli

POVIDLOVÁ NÁPLŇ

  • 400 g švestkových povidel
  • 50 g moučkového cukru
  • 25 g tuzemáku
  • špetka mletého badyánu

DROBENKA

  • 250 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na těsto

  • 1Těsto zaděláme takzvaně na omládek: v míse robotu smícháme hladkou a polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme do něj dvě třetiny mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po troškách vmícháváme mouku, dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch zaprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě 30 minut vzejít.
  • 2V rendlíku na nižším ohni rozpustíme máslo. Žloutky v misce prošleháme vidličkou. Do mísy s omládkem přidáme zbylé mléko, máslo, oba druhy cukru, sůl, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
  • 3V robotu na středních otáčkách během 10 minut vypracujeme hladké nelepivé těsto. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly. Z nich na pomoučeném válu vypracujeme bochánky, přikryjeme je čistou utěrkou, aby neoschly, a necháme je zrát 45 minut.
  • 4Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem.
  • 5Každý bochánek rozválíme válečkem na obdélníky silné 4 mm a ty rádýlkem nebo nožem rozdělíme na 16 dílů. Doprostřed každého dílu naneseme náplň (buď tvarohovou, nebo povidlovou), do těsta ji zabalíme, vytvarujeme kuličku a položíme ji spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme 30–40 minut kynout. Poté koláče potřeme rozšlehanými vejci.
  • 6Cukrářský sáček s ostrou špičkou naplníme druhou náplní, než kterou jsme dali dovnitř koláče, koláč svrchu prorazíme a náplň vtlačíme dovnitř. Posypeme drobenkou, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova.

Postup na tvarohovou náplň

  • 1Tvaroh utřeme s cukrem dohladka, přidáme žloutky a máslo a promícháme. Přidáme špetku soli, promícháme a vložíme do cukrářského sáčku.

Postup na povidlovou náplň

  • 1Povidla rozmícháme s ostatními přísadami a vložíme do cukrářského sáčku.

Postup na drobenku

  • 1Všechny suroviny rukama zpracujeme do sypké drobenky.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

500 g hladké mouky a hladká mouka na podsypání těsta

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g cukru krupice

 

200 g másla

 

80 g čerstvého droždí

 

350 ml vlažného mléka

 

nastrouhaná kůra ze 2 citronů

 

4 žloutky a 2 rozšlehaná vejce na potření

 

10 g vanilkového cukru

 

12 g soli

 

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

250 g měkkého tvarohu

 

40 g cukru

 

40 g vanilkového cukru

 

20 g másla

 

2 žloutky

 

špetka soli

 

POVIDLOVÁ NÁPLŇ

400 g švestkových povidel

 

50 g moučkového cukru

 

25 g tuzemáku

 

špetka mletého badyánu

 

DROBENKA

250 g másla

 

250 g cukru krupice

 

250 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.