SUROVINY

  • 500 g jahod
  • 400 ml bílého aromatického vína typu Moscato
  • 200 g moučkového cukru a 5 lžiček na posypání
  • 4 lžičky vína Marsala
  • 8 žloutků

POSTUP

  • 1
    Jahody očistíme, nakrájíme na osminky, zasypeme 5 lžičkami cukru a promícháme.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme vodu a posadíme na něj porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou mísu. Vody musí být tolik, aby se miska vody nedotýkala. Dáme vařit. Jakmile se voda v rendlíku vaří, do misky vlijeme žloutky a víno, přidáme 200 g cukru a vyšleháme je metličkou do pěny. Ke konci šlehání přidáme Marsalu.
  • 3
    Misku s vyšlehanou pěnou sejmeme z rendlíku a pěnu ještě krátce prošleháme.
  • 4
    Do talíře položíme kulaté tvořítko a naplníme ho částí proslazených jahod. Okolo nalijeme sabayon. Tvořítko odstraníme a sabayon na povrchu lehce „zapečeme“ cukrářskou pistolí.

TIP

Na závěr přípravy případně využijete cukrářskou pistoli. Sabayon ale není nutné zapékat. Záleží na vaší kreativitě.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY