• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 180 g medu
  • 175 g moučkového cukru
  • 40 g změklého másla
  • 15 g kakaa
  • 10 ml tuzemáku
  • 2 vejce
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření

POLEVA

  • 250 g moučkového cukru
  • šťáva z ¼ citronu
  • 2 bílky

NA DOKONČENÍ

  • hladká mouka na podsypání těsta
  • 2 rozšlehaná vejce na potření

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír
  • potravinářskou fólii
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na těsto

  • 1Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Uděláme z něj váleček, slabě ho zasypeme moukou a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme přes noc odležet v lednici.
  • 2Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 3Odleželé těsto necháme dojít do pokojové teploty. Poté ho rozválíme na slabě pomoučeném válu na placku silnou 3–4 mm. Vykrojíme požadované tvary a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 8 minut.
  • 4Perníčky ihned po upečení potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé. Potřené perníčky přeneseme na tuhou podložku, kde je necháme minimálně den odpočinout, aby se nezkroutily. Poté je zdobíme bílkovou polevou.

Postup na polevu

  • 1Moučkový cukr prosejeme. V míse smícháme bílky, 1 lžíci vody a citronovou šťávu a postupně přimícháváme prosátý cukr. Mícháme dohladka. Hotovou polevou ihned naplníme cukrářský sáček a zdobíme perníčky.
Tip
Používejte tmavé kakao holandského typu. Těsto můžete míchat vařečkou nebo v robotu. Těsto v lednici vydrží až týden. Cukr prosejte klidně několikrát po sobě, poleva pak bude hladší. Polevu rozmíchejte opravdu dohladka. Pokud by v ní zůstaly žmolky, neprošly by zdobicí trubičkou. Na přípravu budete potřebovat vykrajovátka a cukrářský sáček se zdobicí špičkou.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

500 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

180 g medu

Med bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

175 g moučkového cukru

 

40 g změklého másla

 

15 g kakaa

 

10 ml tuzemáku

 

2 vejce

 

½ sáčku prášku do pečiva

 

1 vrchovatá lžička perníkového koření

 

POLEVA

250 g moučkového cukru

 

šťáva z ¼ citronu

 

2 bílky

 

NA DOKONČENÍ

hladká mouka na podsypání těsta

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 rozšlehaná vejce na potření

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír

 

potravinářskou fólii