Banány s rumovým mascarpone

4 PORCE

SUROVINY

  • 2 zralé banány
  • 250 g mascarpone
  • 50 g změklého másla
  • 40 g třtinového cukru
  • 20 ml limetové šťávy
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce hnědého rumu
  • 1 lžička mleté skořice

Ještě potřebujete

  • alobal

POSTUP

  • 1
    Mascarpone krátce promícháme s moučkový cukrem a rumem a dáme vychladit do lednice.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 200 ºC.
  • 3
    Limetovou šťávu promícháme s třtinovým cukrem. Máslo smícháme se skořicí. Banány oloupeme, překrojíme napůl a promícháme je s limetovou šťávou s cukrem.
  • 4
    Do pánve položíme banány, zalijeme je limetovou šťávou a rozložíme na ně máslo smíchané se skořicí. Pánev překryjeme alobalem a vložíme ji do rozehřáté trouby na 10 minut. Hotové banány nakrájíme na menší kousky a promícháme je se šťávou, která zbyla v pánvi.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

2 zralé banány
Banán 1ks
cca 200 g
Cena dle dodané hmotnosti
Více info
cca
 7.38 Kč
36,90 Kč/kg
250 g mascarpone
50 g změklého másla
 
40 g třtinového cukru
 
20 ml limetové šťávy
 
4 lžíce moučkového cukru
 
3 lžíce hnědého rumu
 
1 lžička mleté skořice
 

Ještě potřebujete

alobal