Site languages:ČeskyEnglish

Suroviny na těsto

  • 160 g rozdrcených piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g změklého másla
  • 15 g kakaa
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 1 bílek
  • špetka mletého badyánu
  • špetka mleté skořice

Suroviny na náplň

  • 80 g másla
  • 20 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 lžíce tuzemáku

Suroviny na dokončení

  • moučkový cukr na obalení
  • piškoty na dokončení

Postup na těsto

  • 1
    Všechny suroviny vypracujeme do hladkého těsta, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme odležet do druhého dne do lednice.

Postup na náplň

  • 1
    Všechny suroviny vyšleháme do pěny.

Postup na dokončení

  • 1
    Z těsta vytvarujeme kuličky úměrné velikosti formičky a obalíme je v moučkovém cukru. Kuličku vtlačíme do formičky a uvnitř uděláme obrácenou vařečkou důlek, který naplníme náplní. Přiklopíme piškotem a vyndáme z formičky.
     
     

TIP

K přípravě budete potřebovat formičky na vosí hnízda a potravinářskou folii.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na těsto

160 g rozdrcených piškotů
160 g moučkového cukru
60 g změklého másla
 
15 g kakaa
 
2 lžíce tuzemáku
 
1 bílek
 
špetka mletého badyánu
 
špetka mleté skořice
 

Suroviny na náplň

80 g másla
 
20 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
 
1 lžíce tuzemáku
 

Suroviny na dokončení

moučkový cukr na obalení
piškoty na dokončení