Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 4 zralé velké hrušky
  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 4 lžíce mléka
  • 150 g změklého másla a 1 lžíce na vymazání formy
  • 140 g cukru krupice a 3 lžíce na vysypání formy

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem, vyložíme pečicím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru.
  • 2
    Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. Vyskládáme je rovnoměrně na dno formy.
  • 3
    Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku, prášek do pečiva a zázvor a promícháme. Přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho stěrkou.
  • 4
    Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35 minut. Upečený koláč vyndáme z trouby, odstraníme boční ráfek a koláč překlopíme na talíř. Poté odstraníme dno formy s pečicím papírem.

TIP

Použijte měkké hrušky máslovky. Místo hrušek můžete použít jablka, borůvky, ostružiny nebo maliny, vyzkoušejte i variantu švestkovojahodovou nebo borůvkovohruškovou. Abyste měli formu dokonale pokrytou pečicím papírem, nejprve si vystřihněte kruh ve velikosti formy (formu na papír obkreslete a vystřihněte), vložte ji na dno, pak změřte výšku ráfku a ustřihněte odpovídající pruh papíru. Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 26 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef