Skip navigation
  • Our dear customers, we apologize, but demand for our services has skyrocketed before Christmas, and we therefore have no delivery slots available for today.
    Show more

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 220 g oloupaných jablek
  • 100 g změklého másla a na vymazání formy
  • 200 g polohrubé mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 15 g kakaa
  • 160 ml vlažného mléka
  • hrubá mouka na vysypání formy

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Z jablek vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3
    Veškeré suroviny kromě jablek vložíme do mísy robotu a mícháme na střední rychlost 3 minuty. Přidáme jablka, snížíme rychlost a 1 minutu mícháme.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
  • 5
    Hotovou buchtu necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Tip
Podávejte s ušlehanou smetanou. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu buchty zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE