SUROVINY

  • 220 g oloupaných jablek
  • 100 g změklého másla a na vymazání formy
  • 200 g polohrubé mouky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 15 g kakaa
  • 160 ml vlažného mléka
  • hrubá mouka na vysypání formy

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Z jablek vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3
    Veškeré suroviny kromě jablek vložíme do mísy robotu a mícháme na střední rychlost 3 minuty. Přidáme jablka, snížíme rychlost a 1 minutu mícháme.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
  • 5
    Hotovou buchtu necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

TIP

Podávejte s ušlehanou smetanou. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu buchty zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY