Čokoládová buchta s jablky

Čokoládová buchta s jablky

4–6 porcí

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Z jablek vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3
    Veškeré suroviny kromě jablek vložíme do mísy robotu a mícháme na střední rychlost 3 minuty. Přidáme jablka, snížíme rychlost a 1 minutu mícháme.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
  • 5
    Hotovou buchtu necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

TIP

Podávejte s ušlehanou smetanou. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu buchty zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

Jablko — 220 g oloupaných jablek

Máslo — 100 g změklého másla

Pravděpodobně máte doma