Suroviny

  • 600 g rebarbory
  • 600 g jahod
  • 500 g listového těsta
  • 100 g rozdrcených piškot
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 lžíce skořicového cukru
  • 70 g plátků mandlí
  • 2 žloutky na potření

Suroviny na drobenku

  • 150 g másla
  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukru krupice

Postup na drobenku

  • 1
    Všechny suroviny smícháme dohromady a rukama promneme do sypké drobenky.

Postup

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na špalíčky dlouhé 2 cm. Jahody omyjeme, osušíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Listové těsto vyválíme do obdélníkového tvaru a rozdělíme ho na 3 díly. Na každý díl doprostřed nasypeme rozdrcené piškoty, poklademe rebarborou, jahodami, posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a nakonec poklademe plátky mandlí.
  • 4
    Jednu stranu těsta přehneme přes náplň a potřeme rozšlehanými žloutky. Přes těsto přehneme druhou část těsta a znovu ho potřeme žloutkem. Po celé délce jemně propícháme vidličkou.
  • 5
    Povrch závinu posypeme připravenou drobenkou a pečeme v rozehřáté troubě 25 - 30 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

600 g rebarbory

600 g jahod

Suroviny na drobenku