Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 BATCH
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 1 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 30 g kakaa
  • špetka skořice
  • sádlo na vymazání formiček
  • moučkový cukr na obalení
  • vanilkový cukr na obalení
  • 120 g najemno nastrouhaných ořechů

You also need

  • potravinářskou fólii

Instructions

  • 1
    Všechny suroviny smícháme a zpracujeme v tuhé těsto, které pevně zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formičky napoprvé vymažeme sádlem, podruhé to již není potřeba.
  • 3
    Těstem plníme formičky: těsto do formičky vmáčkneme palcem, nesmí ale být moc plná, pracny by se špatně pekly. Naplněné formičky položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 5 minut. Upečené pracny necháme 2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme a necháme vychladnout.
Tip
Pracny obalujeme ve směsi krupicového, moučkového a vanilkového cukru až před Vánocemi, zvlhly by. Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Vlašských dejte víc, mají výraznější chuť. Na přípravu budete potřebovat formičky na pracny.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need