Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 130 g smetany (min. 30%)
  • 400 g mascarpone
  • 130 g moučkového cukru
  • 150 ml silné kávy (espresso)
  • 100 ml likéru Amaretto
  • 150 g cukrářských piškotů
  • kakao na posypání

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Smetanu vyšleháme dotuha.
  • 2
    Mascarpone vyšleháme v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    V široké misce smícháme kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčíme do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se.
  • 4
    Dno mísy vyložíme polovinou namočených piškotů, potřeme je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklademe ho zbylými piškoty a potřeme zbývajícím krémem.
  • 5
    Dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem.
Tip
Potřebujete mísu o rozměrech 17 × 20 cm. Tiramisù je také možné připravit do sklenic jako jednotlivé porce. Část krému můžete dát do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a povrch dezertu ozdobit tak jako na fotografii.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE