Skip navigation

4–6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 130 g smetany (min. 30%)
  • 400 g mascarpone
  • 130 g moučkového cukru
  • 150 ml silné kávy (espresso)
  • 100 ml likéru Amaretto
  • 150 g cukrářských piškotů
  • kakao na posypání

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
 

INSTRUCTIONS

  • 1
    Smetanu vyšleháme dotuha.
  • 2
    Mascarpone vyšleháme v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    V široké misce smícháme kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčíme do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se.
  • 4
    Dno mísy vyložíme polovinou namočených piškotů, potřeme je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklademe ho zbylými piškoty a potřeme zbývajícím krémem.
  • 5
    Dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem.
Tip
Potřebujete mísu o rozměrech 17 × 20 cm. Tiramisù je také možné připravit do sklenic jako jednotlivé porce. Část krému můžete dát do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a povrch dezertu ozdobit tak jako na fotografii.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE