SUROVINY

  • 150 g cukrářských piškotů
  • 400 g mascarpone
  • 130 g smetany (min. 30%)
  • 130 g moučkového cukru
  • 150 ml silné kávy (espresso)
  • 100 ml likéru Amaretto
  • kakao na posypání

POSTUP

  • 1
    Smetanu vyšleháme dotuha.
  • 2
    Mascarpone vyšleháme v robotu s moučkovým cukrem. Opatrně ručně vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    V široké misce smícháme kávu a Amaretto. Piškoty postupně namáčíme do ochucené kávy tak, aby roztok nasály, ale nerozpadly se.
  • 4
    Dno mísy vyložíme polovinou namočených piškotů, potřeme je polovinou vyšlehaného mascarpone, poklademe ho zbylými piškoty a potřeme zbývajícím krémem.
  • 5
    Dáme do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme kakaem.

TIP

Potřebujete mísu o rozměrech 17 × 20 cm. Tiramisù je také možné připravit do sklenic jako jednotlivé porce. Část krému můžete dát do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a povrch dezertu ozdobit tak jako na fotografii.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY