Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 700 g hrušek
  • 1 lžička citronové šťávy, kůra z ½ citronu a 1 plátek citronu
  • 100 g cukru krupice
  • 2 celé skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 5 ks hřebíčku

Instructions

  • 1
    Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Vložíme je do rendlíku, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme 700 ml vody. Přidáme zbylé suroviny a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme přibližně 20 minut, dokud nejsou hrušky měkké. Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat 30 minut při teplotě 85 °C.
Tip
Hrušky musí být měkké, ne rozvařené. Použijte jen žlutou část kůry citronu, bílá je hořká. Kdo má rád sladší kompoty, může přidat více cukru. Díky šťávě z citronu hrušky nezhnědnou.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients