Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 280 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 200 g najemno nastrouhaných ořechů
  • 6 bílků

POLEVA

  • 280 g moučkového cukru
  • 6 žloutků
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 4 g vanilkového cukru

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
  • 3
    Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a ořechy, které si nejprve na jemno nastrouháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta.
  • 4
    Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.

POSTUP NA POLEVU

  • 1
    V robotu utřeme do pěny všechny suroviny. Polevu nalijeme na teplé upečené těsto.
Tip
Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Víc dejte vlašských, mají výraznější chuť.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

TĚSTO

POLEVA

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU