• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík
1 PLECH

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 280 g másla
  • 200 g najemno nastrouhaných ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 6 bílků

POLEVA

  • 280 g moučkového cukru
  • 6 žloutků
  • 4 g vanilkového cukru
  • 2 lžíce tuzemáku

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 3Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
  • 4Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a ořechy, které si nejprve na jemno nastrouháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme do těsta.
  • 4Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.

POSTUP NA POLEVU

  • 1V robotu utřeme do pěny všechny suroviny. Polevu nalijeme na teplé upečené těsto.

TIP

Použijte směs vlašských a lískových ořechů. Víc dejte vlašských, mají výraznější chuť.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

TĚSTO

280 g másla
200 g najemno nastrouhaných ořechů
200 g moučkového cukru
 
140 g hladké mouky
 
6 bílků
 

POLEVA

280 g moučkového cukru
 
6 žloutků
 
4 g vanilkového cukru
 
2 lžíce tuzemáku
 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.