SUROVINY

  • 125 g cukru krupice
  • 65 g bílků

Ještě potřebujete

  • pečicí papír

Snoubení pokrmu s kávou

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Cukr s bílky vyšleháme do husté pěny. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem do požadovaných tvarů.
  • 2
    Pečeme v troubě rozehřáté na 130 °C, dokud pusinky nevyběhnou. Pak snížíme teplotu na 80 °C a sušíme 20 minut.
     
     

TIP

Syrovou bílkovou hmotu můžete obarvit – použijte rozpuštěnou sypanou potravinářskou barvu. Hmotu obarvujte těsně před došleháním. Z hmoty můžete stříkat kolečka, pusinky, esíčka, šneky, piškoty… Aby se pečicí papír při stříkání pusinek nezvedal z plechu, vezměte malý kousek hmoty, rozetřete ho lehce po plechu a papír na něj přilepte. Správně usušené pusinky poznáte tak, že se dají odloupnout od papíru a při rozlomení jsou uvnitř vláčné. Na přípravu budete potřebovat cukrářský pytlík s kulatou nebo zubatou špičkou.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 

Ještě potřebujete

 

Snoubení pokrmu s kávou