Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 4 zralé banány
  • 300 g hladké mouky
  • 230 g třtinového cukru
  • 110 g másla a máslo na vymazání formy
  • 90 ml mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vejce
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Vidličkou rozmačkáme banány.
  • 3
    V robotu šleháme 2 minuty máslo s cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme 2 minuty. Poté přilijeme mléko, přidáme banány, semínka z vanilkového lusku a ještě 1 minutu mícháme. Po částech přidáme připravenou moučnou směs a vymícháme hladké těsto.
  • 4
    Směs nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě 1 hodinu. Upečený chlebíček vyklopíme z formy a necháme ho vychladnout na mřížce.

TIP

K přípravě budete potřebovat formu na biskupský chlebíček o rozměrech 25×10×7cm (dך×h).
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef