• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 zralé banány
  • 300 g hladké mouky
  • 230 g třtinového cukru
  • 110 g másla a máslo na vymazání formy
  • 90 ml mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 vejce
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2V míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Vidličkou rozmačkáme banány.
  • 3V robotu šleháme 2 minuty máslo s cukrem do pěny. Postupně za stálého šlehání přidáme vejce a šleháme 2 minuty. Poté přilijeme mléko, přidáme banány, semínka z vanilkového lusku a ještě 1 minutu mícháme. Po částech přidáme připravenou moučnou směs a vymícháme hladké těsto.
  • 4Směs nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě 1 hodinu. Upečený chlebíček vyklopíme z formy a necháme ho vychladnout na mřížce.
Tip
K přípravě budete potřebovat formu na biskupský chlebíček o rozměrech 25×10×7cm (dך×h).
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 zralé banány

Banán bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

230 g třtinového cukru

 

110 g másla a máslo na vymazání formy

 

90 ml mléka

 

1 lžička jedlé sody

 

2 vejce

 

semínka z 1 vanilkového lusku

 

hrubá mouka na vysypání formy

 

špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.