Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PIE

  • 160 g hladké mouky
  • 120 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 100 g vanilkového cukru
  • 250 g zakysané smetany
  • 500 g vypeckovaných zralých meruněk
  • 4 žloutky

INGREDIENTS FOR CRUMBLE

  • 50 g cukru krupice
  • 50 g hrubé mouky
  • 20 g másla

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

INSTRUCTIONS FOR PIE

  • 1
    Změklé máslo smícháme s prosátou moukou, moučkovým cukrem a 1 žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 12 hodin. Poté vyválíme na pomoučené desce z těsta 5 mm silný plát a vyložíme jím pečicí formu.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 3
    Zbylé žloutky, vanilkový cukr a zakysanou smetanu smícháme dohromady.
  • 4
    Do připravené formy rozložíme na těsto půlky meruněk, přelijeme smetanovou náplní a posypeme drobenkou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut.

INSTRUCTIONS FOR CRUMBLE

  • 1
    Všechny suroviny smícháme rukama v míse do sypké směsi.
Tip
K pečení budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PIE

INGREDIENTS FOR CRUMBLE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE