Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
POSTUP NA KOLÁČ
1
Změklé máslo smícháme s prosátou moukou, moučkovým cukrem a 1 žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v lednici odpočinout 12 hodin. Poté vyválíme na pomoučené desce z těsta 5 mm silný plát a vyložíme jím pečicí formu.
2
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
3
Zbylé žloutky, vanilkový cukr a zakysanou smetanu smícháme dohromady.
4
Do připravené formy rozložíme na těsto půlky meruněk, přelijeme smetanovou náplní a posypeme drobenkou. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 40 minut.
POSTUP NA DROBENKU
1
Všechny suroviny smícháme rukama v míse do sypké směsi.
TIP
K pečení budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef