Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 30 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 4 g prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 3 větší jablka
  • 1 kávová lžička skořice
  • rostlinný olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

YOU ALSO NEED

  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do větší mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl a promícháme metlou. Za stálého míchání přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a těsto necháme 10 minut odstát.
  • 2
    Jablka oloupeme, rozkrojíme na osminy a vykrojíme jádřince. Vložíme jablka do misky, přisypeme skořici a promícháme.
  • 3
    V rendlíku na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
  • 4
    Jablka namáčíme do těsta a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Zamícháme jimi, aby se nepřilepila ke dnu rendlíku. Jablka smažíme 6 minut dozlatova. Hotová je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři posypeme jablka moučkovým cukrem.
Tip
Jablka můžete usmažit v přepuštěném másle. Budou voňavější. Smažená jablka můžete polít javorovým sirupem nebo teplým medem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE