SUROVINY

  • 3 větší jablka
  • 200 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 4 g prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kávová lžička skořice
  • rostlinný olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    V rendlíku na mírném ohni rozpustíme máslo. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do větší mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr a sůl a promícháme metlou. Za stálého míchání přidáme mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a těsto necháme 10 minut odstát.
  • 2
    Jablka oloupeme, rozkrojíme na osminy a vykrojíme jádřince. Vložíme jablka do misky, přisypeme skořici a promícháme.
  • 3
    V rendlíku na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
  • 4
    Jablka namáčíme do těsta a ihned vkládáme do rozpáleného oleje. Zamícháme jimi, aby se nepřilepila ke dnu rendlíku. Jablka smažíme 6 minut dozlatova. Hotová je položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři posypeme jablka moučkovým cukrem.

TIP

Jablka můžete usmažit v přepuštěném másle. Budou voňavější. Smažená jablka můžete polít javorovým sirupem nebo teplým medem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU