Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

NÁPLŇ

  • 200 g rybízového džemu
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g nastrouhaných vlašských ořechů
  • 20 g skořicového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu

JABLKA

  • 6 menších jablek
  • 500 g listového těsta
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g rozdrcených piškotů
  • 20 g strouhaných vlašských ořechů
  • 4 žloutky na potření těsta

VANILKOVÝ OMÁČKA

  • 500 ml smetany, min. 31%
  • 110 g žloutků
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Všechny suroviny smícháme a vložíme do cukrářského pytlíku s hladkou trubičkou.

POSTUP NA JABLKA

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců tak, aby zůstala celá. Do otvorů po jádřincích nastříkáme náplň tak, aby byla až po okraj jablka, případně i přetékala.
  • 2Listové těsto vyválíme na tloušťku 2 mm a rozřízneme ho na čtverce 15×15 cm. Do středu každého čtverce nasypeme část ořechů a piškotů a na ně posadíme připravené jablko, které posypeme částí cukru. Okraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem.
  • 3Naplněné jablko zabalíme do listového těsta, jako bychom balili šáteček, tedy rohy vždy proti sobě. Zabalená jablka položíme na plech, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 12–15 minut dozlatova. Hotová jablka podáváme s vanilkovou omáčkou.

POSTUP NA VANILKOVOU OMÁČKU

  • 1Ve větší misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Vanilkový lusk rozřízneme podélně napůl a vyškrábeme semínka. Semínka, rozříznutý lusk a smetanu dáme do rendlíku a na středním ohni přivedeme k varu.
  • 2Za stálého míchání metličkou vlijeme horkou smetanu pomalu po částech do žloutkové směsi. Směs vlijeme zpět do rendlíku a na mírném ohni za stálého míchání metličkou uvaříme do požadované hustoty. Jakmile krém zhoustne, ihned rendlík stáhneme z ohně a přes síto přecedíme do čisté nádoby.
Tip
Doba pečení záleží na velikosti a druhu jablka. Větší zelená jablka pečeme déle, u menších červených jablek trvá pečení kratší dobu.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

NÁPLŇ

200 g rybízového džemu

Rybízový džem - červený bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g nastrouhaných vlašských ořechů

 

20 g skořicového cukru

 

2 vanilkové cukry

 

nastrouhaná kůra z 1 citronu

 

JABLKA

6 menších jablek

 

500 g listového těsta

 

100 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g rozdrcených piškotů

 

20 g strouhaných vlašských ořechů

 

4 žloutky na potření těsta

 

VANILKOVÝ OMÁČKA

500 ml smetany, min. 31%

 

110 g žloutků

 

100 g cukru krupice

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 vanilkový lusk

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.