Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 220 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 5 větších jablek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • sekané vlašské ořechy dle chuti
  • rozinky naložené v tuzemáku
  • moučkový cukr na posypání
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mouku prosejeme na pracovní plochu, abychom ji provzdušnili. Uprostřed utvoříme důlek, rozklepneme do něj vejce, vlijeme olej a trochu teplé vody a osolíme. Mouku pomalu přihrnujeme směrem k důlku a postupně vypracujeme vláčné, středně tuhé těsto. Pokud je moc tuhé, přidáme vodu, pokud moc řídké, přidáme mouku. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud není hladké, lesklé a než přestane lepit. Pak z něj vytvoříme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout.
  • 2Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. V rendlíku rozehřejeme máslo.
  • 3Odpočinuté těsto rozdělíme na 2 stejné díly. Z každého rozválíme na lehce pomoučeném vále co nejtenčí obdélníkový plát.
  • 4Aby bylo těsto co nejtenčí, vytáhneme ho rukou. Přeneseme ho na čistou utěrku poprášenou moukou a hřbety rukou, které vložíme pod těsto, opatrnými pohyby vytáhneme do všech směrů.
  • 5Když je plát dokonale tenký, odkrojíme z něj silnější kraje, posypeme ho strouhankou, rovnoměrně poklademe nastrouhanými jablky, zasypeme skořicí smíchanou s cukrem, scezenými rozinkami a vlašskými ořechy.
  • 6Pomocí utěrky závin opatrně zabalíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby část se spojem zůstala vespod.
  • 7Potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30 minut dozlatova. V průběhu pečení štrúdl dvakrát potřeme máslem. Hotový vychladlý štrúdl posypeme moučkovým cukrem.
     
Tip
Pokud se těsto začne trhat, nevadí. Díru můžete kouskem těsta jednoduše „zalepit“. Důležité je, aby plát těsta byl tenounký, měl by přes něj být vidět vzor utěrky. Vynikající je také tažený štrúdl plněný višněmi.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

220 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g cukru krupice

 

5 větších jablek

 

2 lžíce oleje

 

1 vejce

 

6 lžic strouhanky

 

sekané vlašské ořechy dle chuti

 

rozinky naložené v tuzemáku

 

moučkový cukr na posypání

 

1 lžička mleté skořice

 

špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.