Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 tvrdé hrušky
- 100 g cukru
- 400 ml bílého vína
- 1 celá skořice
- 1 hvězdička badyánu
- 4–6 lžiček brusinkové marmelády na ozdobu
POSTUP
- 1Hrušky oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme jádřinec.
- 2Do vyšší pánve na středním ohni nasypeme cukr, zalijeme ho 80 ml vody, zamícháme a necháme postupným varem zkaramelizovat. Do nazlátlého karamelu nalijeme najednou všechno víno. Sražený karamel opět rozvaříme.
- 3Přidáme skořici, badyán a hrušky, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 5–10 minut do poloměkka. Záleží na druhu a zralosti hrušky. Poté pánev stáhneme z ohně a necháme hrušky 3–5 minut dojít a nasáknout kořením. Servírujeme se lžičkou brusinkové marmelády.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
