Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

1 piece
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 100 g změklého másla
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 180 g smetany (min. 31 %)
  • 2 vejce
  • 140 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 40 g vanilkového pudinkového prášku
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • moučkový cukr na poprášení
  • 500 g plnotučného měkkého tvarohu

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy robota a nástavcem typu K zpracujeme na tužší hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty namačkáme. Dáme stranou.
  • 3
    Smetanu vyšleháme dotuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smícháme v míse a poté k nim postupně pomocí stěrky ručně zapracujeme ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalijeme do formy na těsto.
  • 4
    Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 45 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit. Necháme vychladnout a podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Tip
Nastrouhejte jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR DOUGH

INGREDIENTS FOR FILLING

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE