SUROVINY NA TĚSTO

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g změklého másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 500 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 180 g smetany (min. 31 %)
  • 140 g cukru krupice
  • 40 g vanilkového pudinkového prášku
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • moučkový cukr na poprášení
  • najemno nastrouhaná kůra z ½ citronu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy robota a nástavcem typu K zpracujeme na tužší hmotu. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní rovnoměrně prsty namačkáme. Dáme stranou.
  • 3
    Smetanu vyšleháme dotuha. Všechny ostatní suroviny na náplň smícháme v míse a poté k nim postupně pomocí stěrky ručně zapracujeme ušlehanou smetanu. Náplň rovnoměrně nalijeme do formy na těsto.
  • 4
    Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 45 minut. Povrch moučníku by měl zhnědnout a při zatlačení prsty pružit. Necháme vychladnout a podáváme poprášené moučkovým cukrem.

TIP

Nastrouhejte jen žlutou část kůry citronu. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA TĚSTO

 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA NÁPLŇ

 
 
 
 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU