
Pernerka
Pernerka Špaldová hladká mouka
1 kgDoručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Špaldová hladká mouka Pernerka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Pokrmům dává jemnou oříškovou chuť a vůni a lze ji s pšeničnou moukou míchat nebo ji i zcela nahradit.

Použití
Špaldová mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni.
Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
O výrobci
Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů. Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo vybudovat nejmodernější mlýn v České republice. Mlýn Perner jako jediný v ČR disponuje unikátní technologií na mletí celozrnných mouk, která umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečicí vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

Skladování
Skladujte v temnu a suchu.
Výrobce
MLÝN PERNER SVIJANY spol. s r.o.
Svijany 17
463 46, Svijany
Česká republika
Složení
| Pšeničná mouka špaldová hladká | 100 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1463 kJ/346 kCal |
| Tuky | 1.5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.3 g |
| Sacharidy | 65.7 g |
| z toho cukry | 0.3 g |
| Bílkoviny | 13.7 g |
| Sůl | 0 g |
| Vláknina | 7.2 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |