Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 vejce velikosti M
- 100 ml řepkového oleje
- 50 g medu v tekutém stavu
- 2 zralé banány (oloupané, cca 200 g)
- 50 ml odtučněného kravského mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 230 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a formu na chléb (cca 13 cm × 23 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Následně v hlubší nádobě vyšlehejte vejce s řepkovým olejem a medem a vzniklou směs nalijte do větší mísy.
- 3Do vyšší nádoby dejte oloupané zralé banány, 50 ml mléka a vanilkový extrakt. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a přilijte do mísy s vyšlehanou vaječnou směsí. Přisypte mouku, jedlou sodu, mletou skořici a špetku soli a vypracujte v hladké těsto.
- 4Těsto nalijte do připravené formy na chléb a pečte při 180–190 °C 45–55 minut.
- 5Po upečení nechte chléb ve formě cca 20 minut vychladnout. Poté chléb z formy vyjměte a před krájením nechte kompletně cca 1 hodinu vychladnout.
- 6Hotový banánový chléb nakrájejte na 10 plátků a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.