Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA LANGOŠE

  • 400 ml polotučného mléka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1 lžička třtinového cukru krystal
  • 400 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • Sůl

SUROVINY NA DIP

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g jogurtu řeckého typu (0 % tuku)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 80 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 2 lžíce olivového oleje

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve připravte těsto. V menším hrnci na středním plameni ohřejte mléko na tělesnou teplotu (teplotu zkontrolujte prstem ⁠–⁠ pocitově by mléko mělo být vlažné). Ohřáté mléko přelijte do větší mísy, přidejte do něj čerstvé droždí, třtinový cukr, špaldovou mouku a bílý jogurt a vypracujte těsto. Nádobu s hotovým těstem zabalte do potravinové fólie, dejte na teplé místo a těsto nechte cca 1 hodinu kynout.
  • 2
    Mezitím si připravte dip: Česnek oloupejte a prolisujte do menší mísy, přidejte k němu tvaroh, jogurt řeckého typu, sůl a pepř, vše promíchejte a mísu dejte zatím do lednice. Dále si najemno nastrouhejte eidam.
  • 3
    Těsně před vykynutím těsta dejte předehřívat troubu na 195 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).
  • 4
    Až vykyne těsto, přemístěte ho z nádoby na pracovní plochu a nožem ho rozdělte na kousky o hmotnosti cca 150 g. Z jednotlivých kousků těsta vytvarujte placky o průměru zhruba 15⁠–⁠20 cm a tloušťce cca 0,5 cm. Placky naskládejte na vyložený plech, pomocí mašlovačky je potřete celkem 2 lžícemi řepkového oleje a následně je posypte solí.
  • 5
    Plech s plackami dejte do vyhřáté trouby a pečte 12⁠–⁠15 minut při 190⁠–⁠195 °C.
  • 6
    Upečené placky potřete vychlazeným tvarohovým dipem, posypte nastrouhaným eidamem, pokapejte celkem 2 lžícemi olivového oleje a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA LANGOŠE

SUROVINY NA DIP

SUROVINY NA DOKONČENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE