Přeskočit navigaci

10 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g třtinového cukru krystal
  • 30 g másla (pokojové teploty)
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce velikosti M
  • ⅛ lžičky mletého muškátového oříšku
  • Sůl

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 2
    Nyní si vezměte větší mísu, dejte do ní špaldovou mouku, třtinový cukr, máslo, prášek do pečiva, vejce, muškátový oříšek a špetku soli a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto přendejte na připravený plech, vytvarujte z něj nízký, cca 1,5 cm vysoký bochánek a pečte 25 minut při 175–180 °C.
  • 3
    Poté plech vyndejte z trouby a bochánek nožem na chleba diagonálně nakrájejte na cca 1 cm tlusté plátky. Jednotlivé plátky rozložte na plech a pečte 5 minut při 175–180 °C. Následně plech z trouby vytáhněte, plátky obraťte, vraťte zpět do trouby a pečte dalších 5 minut při stejné teplotě.
  • 4
    Po vytažení nechte biscotti alespoň 10 minut vychladnout a poté podávejte.
Tip
Hotové biscotti pokapejte čokoládou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY