Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 120 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g třtinového cukru krystal
- 30 g másla (pokojové teploty)
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vejce velikosti M
- ⅛ lžičky mletého muškátového oříšku
- Sůl
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Nyní si vezměte větší mísu, dejte do ní špaldovou mouku, třtinový cukr, máslo, prášek do pečiva, vejce, muškátový oříšek a špetku soli a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto přendejte na připravený plech, vytvarujte z něj nízký, cca 1,5 cm vysoký bochánek a pečte 25 minut při 175–180 °C.
- 3Poté plech vyndejte z trouby a bochánek nožem na chleba diagonálně nakrájejte na cca 1 cm tlusté plátky. Jednotlivé plátky rozložte na plech a pečte 5 minut při 175–180 °C. Následně plech z trouby vytáhněte, plátky obraťte, vraťte zpět do trouby a pečte dalších 5 minut při stejné teplotě.
- 4Po vytažení nechte biscotti alespoň 10 minut vychladnout a poté podávejte.
Tip
Hotové biscotti pokapejte čokoládou.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová
