Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 velká syrová brambora varného typu B (cca 200 g)
  • 60 g čedaru
  • 50 g kuřecí šunky
  • 50 g ledového salátu
  • 2 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ 23 cm)
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 4 vejce velikosti M
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Bramboru oloupejte a nastrouhejte najemno. Čedar také nastrouhejte najemno, kuřecí šunku nakrájejte na malé kostičky a ledový salát nakrájejte najemno.
  • 2
    Nyní si připravte 2 talíře a na každý položte tortillu. Poté si vezměte větší pánev, na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nastrouhanou bramboru a nakrájenou šunku a opékejte 4–5 minut na středním plameni, dokud se brambora neuvaří. Následně obsah pánve rovnoměrně rozdělte doprostřed tortill na talířích.
  • 3
    Poté si v menší míse rozšlehejte vejce se solí a pepřem, nalijte do pánve další lžíci oleje, ztlumte plamen na mírný, vlijte do pánve vyšlehanou vaječnou směs a za stálého míchání ji opékejte 3–4 minuty. Hotová míchaná vejce rozprostřete navrch bramborovošunkové směsi na tortillách. Navrch vajec pak rozprostřete nakrájený ledový salát a nastrouhaný čedar.
  • 4
    Následně obě tortilly srolujte: Vždy nejprve přehněte volné boční okraje tortilly směrem ke středu, aby částečně překrývaly náplň, a přidržte je u sebe. Následně uchopte spodní okraj tortilly, přehněte ho přes náplň a směrem od něj celou tortillu srolujte směrem k hornímu okraji (cestou přitom srolujete i přehnuté boční okraje).
  • 5
    Obě srolované tortilly umístěte na pánev spojem dolů a na mírném až středním plameni je nasucho opékejte 1–2 minuty z každé strany dozlatova.
  • 6
    Opečená burrita vyndejte z pánve a ihned podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY