Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 velká syrová brambora varného typu B (cca 200 g)
- 60 g čedaru
- 50 g kuřecí šunky
- 50 g ledového salátu
- 2 celozrnné pšeničné tortilly (⌀ 23 cm)
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 4 vejce velikosti M
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Bramboru oloupejte a nastrouhejte najemno. Čedar také nastrouhejte najemno, kuřecí šunku nakrájejte na malé kostičky a ledový salát nakrájejte najemno.
- 2Nyní si připravte 2 talíře a na každý položte tortillu. Poté si vezměte větší pánev, na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte nastrouhanou bramboru a nakrájenou šunku a opékejte 4–5 minut na středním plameni, dokud se brambora neuvaří. Následně obsah pánve rovnoměrně rozdělte doprostřed tortill na talířích.
- 3Poté si v menší míse rozšlehejte vejce se solí a pepřem, nalijte do pánve další lžíci oleje, ztlumte plamen na mírný, vlijte do pánve vyšlehanou vaječnou směs a za stálého míchání ji opékejte 3–4 minuty. Hotová míchaná vejce rozprostřete navrch bramborovošunkové směsi na tortillách. Navrch vajec pak rozprostřete nakrájený ledový salát a nastrouhaný čedar.
- 4Následně obě tortilly srolujte: Vždy nejprve přehněte volné boční okraje tortilly směrem ke středu, aby částečně překrývaly náplň, a přidržte je u sebe. Následně uchopte spodní okraj tortilly, přehněte ho přes náplň a směrem od něj celou tortillu srolujte směrem k hornímu okraji (cestou přitom srolujete i přehnuté boční okraje).
- 5Obě srolované tortilly umístěte na pánev spojem dolů a na mírném až středním plameni je nasucho opékejte 1–2 minuty z každé strany dozlatova.
- 6Opečená burrita vyndejte z pánve a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová