Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zítra 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 170 g pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 10 g másla
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 6 vajec velikosti M
  • 70 ml polotučného mléka
  • 50 g čedaru (nastrouhaného najemno)
  • 1 lžička jedlé sody
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.
  • 2
    Pórek omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  • 3
    Poté si v připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý, vložte do pánve nakrájený pórek, nakrájené stroužky česneku, máslo a sušený tymián. Vše opékejte na středním plameni 5–6 minut.
  • 4
    Mezitím si připravte vaječnou směs. Ve větší míse rozšlehejte všechna vejce, 70 ml polotučného mléka, najemno nastrouhaný čedar, jedlou sodu, sůl a pepř.
  • 5
    V momentě, kdy je pórková směs opečená, nalijte do pánve rozšlehanou vaječnou směs, vypněte plamen a pánev vložte do předehřáté trouby. Pečte 17–18 minut při 185–190 °C.
  • 6
    Po upečení frittatu rozkrájejte na jednotlivé porce a podávejte
Tip
Frittatu můžete podávat studenou i teplou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY