•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g bílé pohankové mouky hladké
  • 500 ml polotučného mléka
  • 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 30 g másla (rozpuštěného)
  • 4 vejce velikosti M
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 300 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 g rozinek
  • 1 žloutek
  • 4 lžíce medu

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Maliny
  • Borůvky
  • Jahody

MOHLO BY SE HODIT

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do větší mísy vložte obě mouky, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, jedlou sodu, mletou skořici a citronovou kůru a pomocí metličky vypracujte řídké těsto
  • 2Na vysokém plameni rozpalte nepřilnavou pánev (Ø 27 cm). Jakmile je pánev rozpálená, snižte plamen na mírný a přilijte těsto. Vzniklou palačinku z obou stran opékejte nasucho 1–2 minuty. Opečené palačinky dávejte stranou a pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
  • 3Jakmile je všechno těsto zpracované, předehřejte si troubu na 220–225 °C a připravte si větší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
  • 4Mezitím v menší misce smíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rozinky, žloutek a 2 lžíce medu a důkladně promíchejte. Tvarohovou náplní plňte hotové palačinky, které následně srolujte a skládejte vedle sebe do připravené zapékací nádoby.
  • 5Nakonec palačinky pokapejte zbylým medem a dejte zapéct do trouby na 12–13 minut při 220–225 °C.
  • 6Hotové zapečené palačinky vyndejte z trouby a podávejte.
Tip
Palačinky podávejte s čerstvým drobným ovocem – vyzkoušejte například maliny, borůvky nebo jahody. Výborné jsou také s ovocnou omáčkou nebo jablečným pyré se skořicí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

MOHLO BY SE HODIT