Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 160 g tuňáka ve vlastní šťávě z plechovky
- 100 g smetanového sýra
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 70 g strouhaného eidamu
- 50 g rozmrazeného listového špenátu
- 40 g mražené kukuřice
- 1 malé rajče (cca 70 g)
- 8 plátků celozrnného toustového chleba (8× 25 g)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si začněte nahřívat kontaktní gril na střední až vysokou teplotu.
- 2Tuňáka sceďte a vložte do středně velké mísy, kde k němu přimíchejte smetanový sýr, dijonskou hořčici, eidam, rozmražený špenát a kukuřici. Vzniklou směs dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Následně si omyjte rajče a nakrájejte ho na tenké plátky.
- 3Připravenou tuňákovou směs rozdělte na 4 plátky chleba, navrch každého plátku položte 1–2 plátky rajčete a ty přiklopte dalším plátkem chleba.
- 4Tousty opékejte přiklopené v kontaktním grilu 2–3 minuty. Poté ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.