Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 malé kukuřičné tortilly (⌀ cca 10 cm)
- 1 lžíce řepkového oleje (nebo slunečnicového)
- 4 vejce velikosti M
- 1 malé avokádo (cca 160 g před oloupáním)
- 50 g ledového salátu
- 1 střední rajče (cca 70 g)
- 40 g balkánského sýra
- 200 g předvařených červených fazolí z plechovky (scezených)
- ½ lžičky chilli vloček
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si nachystejte větší pánev (⌀ alespoň 20 cm) a rozehřejte ji na středním plameni. Na rozehřátou suchou pánev dejte tortilly a opékejte je na středním plameni 30–60 sekund z každé strany. Opečené tortilly poté z pánve sundejte a rozdělte na 2 talíře.
- 2Nyní do pánve nalijte řepkový olej a připravte volská oka: Do pánve jednotlivě vyklepněte vejce tak, aby zůstala v celku, osolte je, opepřete a na mírném až středním plameni vařte 6–8 minut. Jakmile budou volská oka hotová, sundejte pánev z plamene a dejte ji stranou. Vejce zatím nechejte na pánvi.
- 3Připravte si další ingredience: Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte na tenčí plátky. Ledový salát nakrájejte najemno. Rajče nakrájejte na malé kostičky a dejte do misky. Poté k rajčeti do misky nadrobte balkánský sýr a směs dochuťte solí a pepřem.
- 4Scezené červené fazole rozdělte na jednotlivé tortilly, rozmačkejte vidličkou a rozprostřete po celé ploše tortilly. Navrch rozdělte nakrájený salát a na každou tortillu položte 1 vejce, ¼ plátků avokáda a ¼ směsi rajčat s balkánským sýrem. Nakonec tortilly posypejte chilli vločkami a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová