Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 ml polotučného mléka
  • 2 vejce velikosti M
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 plátky chleba o tloušťce cca 2,5 cm, ideálně kvasového (2× cca 100 g)
  • 1 lžíce másla

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 150 g polotučného tvarohu
  • 100 g smetanového sýra
  • 2 lžíce borůvkové marmelády bez přidaného cukru (cca 50 g)
  • 50 g čerstvých borůvek
  • 2 lžíce citronové šťávy + ½ lžičky citronové kůry (nastrouhané najemno)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Vezměte si hlubší talíř, dejte do něj mléko, vejce a mletou skořici a vyšlehejte je vidličkou. Plátky chleba uprostřed prořízněte nožem tak, abyste v nich vytvořili kapsičku, kterou potom budete plnit tvarohem. Dejte pozor, abyste plátek nerozřízli celý. Proříznutý chléb naložte do vaječné směsi a nechte nasakovat 2–3 minuty z každé strany.
  • 2
    Mezitím připravte náplň: Nachystejte si mísu, dejte do ní polotučný tvaroh, smetanový sýr, borůvkovou marmeládu, čerstvé borůvky, citronovou kůru a citronovou šťávu a vše smíchejte.
  • 3
    Nasáklý chléb naplňte tvarohovou náplní.* Poté si vezměte pánev, dejte na ni máslo a rozehřejte ho na mírném až středním plameni. Jakmile se pánev rozehřeje a máslo rozpustí, dejte na ni naplněný chléb a opékejte ho na mírném až středním plameni 4–5 minut z každé strany dozlatova. Poté chléb sundejte z plamene a ihned podávejte. * Pokud vám náplň zbyde, naneste ji po opečení navrch jednotlivých toustů.
Tip
Tousty před podáváním pokapejte medem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

SUROVINY NA NÁPLŇ