Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 ml polotučného mléka
- 2 vejce velikosti M
- ½ lžičky mleté skořice
- 2 plátky chleba o tloušťce cca 2,5 cm, ideálně kvasového (2× cca 100 g)
- 1 lžíce másla
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 150 g polotučného tvarohu
- 100 g smetanového sýra
- 2 lžíce borůvkové marmelády bez přidaného cukru (cca 50 g)
- 50 g čerstvých borůvek
- 2 lžíce citronové šťávy + ½ lžičky citronové kůry (nastrouhané najemno)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vezměte si hlubší talíř, dejte do něj mléko, vejce a mletou skořici a vyšlehejte je vidličkou. Plátky chleba uprostřed prořízněte nožem tak, abyste v nich vytvořili kapsičku, kterou potom budete plnit tvarohem. Dejte pozor, abyste plátek nerozřízli celý. Proříznutý chléb naložte do vaječné směsi a nechte nasakovat 2–3 minuty z každé strany.
- 2Mezitím připravte náplň: Nachystejte si mísu, dejte do ní polotučný tvaroh, smetanový sýr, borůvkovou marmeládu, čerstvé borůvky, citronovou kůru a citronovou šťávu a vše smíchejte.
- 3Nasáklý chléb naplňte tvarohovou náplní.* Poté si vezměte pánev, dejte na ni máslo a rozehřejte ho na mírném až středním plameni. Jakmile se pánev rozehřeje a máslo rozpustí, dejte na ni naplněný chléb a opékejte ho na mírném až středním plameni 4–5 minut z každé strany dozlatova. Poté chléb sundejte z plamene a ihned podávejte. * Pokud vám náplň zbyde, naneste ji po opečení navrch jednotlivých toustů.
Tip
Tousty před podáváním pokapejte medem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová