Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 menší žlutá cibule (cca 60 g)
  • 1 menší červená paprika (cca 80 g)
  • 50 g kuřecí šunky (min. 95 % masa)
  • 1 větší brambora varného typu C (cca 100 g)
  • 40 g balkánského sýra
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 g čerstvého baby špenátu
  • 4 vejce velikosti M
  • 100 ml polotučného mléka
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte předehřívat troubu na 200–205 °C a připravte si pánev o průměru minimálně 27 cm vhodnou do trouby.
  • 2
    Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Papriku zbavte semínek a také nakrájejte na tenké proužky. Kuřecí šunku nakrájejte na tenké nudličky. Bramboru oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Balkánský sýr rozdrobte najemno.
  • 3
    Nyní si vezměte připravenou pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile se olej rozpálí, vložte do pánve nakrájenou papriku, šunku a cibuli a nastrouhanou bramboru a společně opékejte 4–5 minut na středním plameni. Opečenou směs poté osolte, opepřete, přidejte k ní do pánve baby špenát a opékejte další 2 minuty.
  • 4
    Mezitím si připravte menší misku, vyklepněte do ní vejce, přidejte mléko a rozdrobený balkánský sýr a vše vyšlehejte metličkou. Vzniklou vaječnou směs nalijte do pánve k ostatním ingrediencím, promíchejte, pánev vložte do předehřáté trouby a pečte 8–9 minut na 200–205 °C.
  • 5
    Po upečení pánev vyjměte z trouby, pokrm rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY