Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g ovesných vloček jemných
- 2 lžičky chia semínek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 ml odtučněného mléka
- 100 g banánu
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 250 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do středně velkého hrnce nasypte vločky, přidejte chia semínka, 1 lžičku vanilkového extraktu, 200 ml mléka a 250 ml vody. Vločkovou směs vařte 9–10 minut na středním plameni za občasného míchání. Jakmile kaše zhoustne, vypněte plamen, hrnec přiklopte pokličkou a kaši nechte 2–3 minuty dojít.
- 2Mezitím na středním plameni rozpalte nepřilnavou pánev. Banán oloupejte, podélně rozřízněte, přepulte a vložte do pánve (vzniknou tak 4 části). Banán pokapejte medem a opékejte 1–2 minuty na středním plameni, dokud nemá zlatavou barvu.
- 3Hotovou ovesnou kaši rozdělte do 2 misek a každou porci podávejte s karamelizovaným banánem.
Tip
Místo na pánvi můžete karamelizovaný banán připravit v troubě. Pečte jej při 215–220 °C po dobu 8–9 minut.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová