Přeskočit navigaci

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 5 g čerstvé pažitky
  • 3 lístky čerstvé máty
  • 1 hrst čerstvé bazalky (cca 5 g)
  • 1 menší okurka hadovka (cca 200 g)
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 8 plátků celozrnného toustového chleba (8× 20 g)
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

  • 1
    Nejprve si najemno nakrájejte pažitku, mátu a bazalku. Okurku oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • 2
    Poté si připravte pomazánku: Do menší misky vložte kozí sýr, tvaroh, nakrájené bylinky, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 3
    Následně si připravte čtyři plátky toustového chleba, na každý rovnoměrně naneste pomazánku, přidejte kolečka okurky a zbylým chlebem přiklopte. Vzniklé sendviče nakonec šikmo rozkrojte napůl a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY