3 PORCENovinka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 300 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 90 g chia semínek
- 25 g holandského kakaa
- 40 g medu v tekutém stavu
- 1 lžička mleté skořice
- 500 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 100 g čerstvých jahod
- 100 g čerstvých nebo mražených borůvek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Plechovku kokosového mléka nechte přes noc (nebo alespoň 8 hodin) odležet v lednici. Poté ji opatrně otevřete a vrchní vrstvu mléka, kterou tvoří usazená kokosová smetana, odeberte do misky, aby vám v plechovce zbyla pouze vodnatější část mléka. Tuto vodnatou část (cca 300 ml) nalijte do větší zavařovací sklenice o objemu alespoň 800 ml a přidejte 300 ml polotučného mléka, chia semínka, holandské kakao, med a skořici. Zavařovací sklenici uzavřete a pořádně protřepejte. Následně přemístěte zavařovací sklenici i odebranou kokosovou smetanu do lednice a nechte je odležet minimálně 4 hodiny.
- 2Jakmile chia pudink v zavařovací sklenici zhoustne, připravte si 3 sklenice (3× 250 ml), do kterých rozdělte nejprve polovinu chia pudinku, následně 250 g bílého jogurtu a poté třetinu jahod a třetinu borůvek. Následně do sklenic ve stejném pořadí rozdělte zbytek chia pudinku, zbytek jogurtu a další třetinu jahod s borůvkami (zbylou třetinu jahod a borůvek prozatím dejte stranou).
- 3Nakonec z lednice vyndejte kokosovou smetanu, přemístěte ji do hlubší nádoby a šlehejte ji ručním šlehačem 3–5 minut na vysoký výkon, dokud z ní nevyšleháte pěnu. Tu poté rozdělte do jednotlivých sklenic s chia pudinkem, jogurtem a ovocem, navrch každé porce rozprostřete zbylé jahody a borůvky a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.