Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 tvrdší avokádo
- 1 lžička čerstvé máty
- 50 g ředkviček
- 30 g řapíkatého celeru
- 20 g jarní cibulky
- 2 plátky celozrnného chleba
- 2 vejce
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Řeřicha
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Avokádo zbavte slupky a pecky a nakrájejte ho na kostičky. Ředkvičky nakrájejte na plátky a řapíkatý celer na kostičky. Mátu nasekejte nahrubo a cibuli najemno. Následně všechny připravené suroviny smíchejte v misce. Směs dochuťte solí a pepřem. Misku i se směsí dejte zatím do lednice.
- 2Nakonec si připravte sázená vejce – stačí rozklepnout obě vajíčka na rozehřátou pánev a přiklopit pokličkou (nejlépe průhlednou) na zhruba 5 minut. Vejce pečte, dokud nebude bílek zcela propečený. Žloutek propečte podle chuti – po 5 minutách pod pokličkou bude tekutý a zhruba po dalších 3 minutách by měl být zcela propečený a vhodný tak i pro děti.
- 3Připravte si 2 plátky celozrnného chleba, které opečte na pánvi anebo dejte na chvíli do toustovače.
Tip
Avokádový toast jsme před servírováním posypali hrstí čerstvé
řeřichy.
![Jíme zdravě](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/logo-jpg-1635860457490.jpg)
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.