Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 150 g ovesných vloček celých
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 60 ml polotučného mléka
- 200 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 70 g medu
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 100 g mražených borůvek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si zapékací formu (10 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidejte mléko, jogurt, 2 vejce, med a 2 lžíce oleje a vše smíchejte v hladké těsto. Do těsta opatrně přimíchejte borůvky a následně obsah mísy přelijte do připravené formy.
- 3Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 40–45 minut při 175–180 °C.
- 4Upečenou buchtu nakrájejte na kostky a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je