Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 150 g ovesných vloček celých
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 60 ml polotučného mléka
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 70 g medu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 100 g mražených borůvek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Nejprve začněte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si zapékací formu (10 cm × 15 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
  • 2
    Ve větší míse smíchejte špaldovou mouku s ovesnými vločkami a práškem do pečiva. Přidejte mléko, jogurt, 2 vejce, med a 2 lžíce oleje a vše smíchejte v hladké těsto. Do těsta opatrně přimíchejte borůvky a následně obsah mísy přelijte do připravené formy.
  • 3
    Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 40⁠–⁠45 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 4
    Upečenou buchtu nakrájejte na kostky a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je

Ingredience