Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g celozrnné rýže natural v suchém stavu
- 2 vypeckované sušené medjool datle
- 30 g rozinek
- 250 ml kravského odtučněného mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 20 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo)
- 700 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do menšího hrnce nasypte rýži, přiljte 400 ml vody a na středním plameni přiveďte k varu.
- 2Mezitím v mixéru dohladka rozmixujte vypeckované datle, 20 g rozinek, 100 ml mléka a 300 ml vody. Vzniklou tekutinu přilijte do hrnce k rýži a nechte vařit na mírném až středním plameni 20–25 minut.
- 3Poté polovinu uvařené rýže rozmixujte spolu se zbylými 150 ml mléka dohladka. Rozmixovanou rýži vraťte ke zbylé rýži do hrnce, přidejte mletou skořici a na mírném plameni za stálého míchání vařte 2–3 minuty, dokud se směs nespojí a nezhoustne.
- 4Takto připravený pudink rozdělte do 2 misek a dejte vychladit alespoň na 1 hodinu do lednice.
- 5Hotový vychlazený pudink posypte nahrubo nasekanými ořechy a zbytkem rozinek a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.