Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- ½ menší červené cibule
- 50 ml jablečného octa
- ¼ středního avokáda (cca 60 g)
- 1 hrst čerstvého koriandru (můžete nahradit čerstvou petrželovou natí)
- 1 paprička jalapeño (můžete vynechat)
- 100 g žitného chleba
- 50 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 5 g bílých sezamových semínek
- 50 ml vody
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli nakrájejte na tenké plátky a dejte do vyšší misky. V malém kastrůlku přiveďte k varu jablečný ocet a vodu. Jakmile ocet zavaří, přelijte jím cibuli a dejte alespoň na 30 minut do lednice.
- 2Po uplynutí uvedeného času vidličkou rozmačkejte avokádo se solí a pepřem. Následně najemno nakrájejte koriandr a přimíchejte ho k avokádu. Papričku jalapeño nakrájejte na tenké plátky a zatím nechte stranou. Avokádovou směs rozprostřete na chleba, přidejte tuňáka, naloženou cibuli (množství dle chuti) a jalapeño a vše posypte sezamovými semínky.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová