Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TOUST
- 1 vejce velikosti M
- 1 lžička granulované instantní kávy
- 2 lžíce polotučného mléka
- 1 lžička třtinového cukru krystal
- 2 plátky celozrnného toustového chleba (2× cca 20 g)
- 1 lžíce másla
- Sůl
SUROVINY NA KRÉM
- 60 g smetanového sýra
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 2 lžíce polotučného mléka
NA OZDOBU
- ½ lžičky holandského kakaa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si v hlubším talíři pomocí vidličky rozšlehejte vejce, instantní kávu a 2 lžíce mléka. Do vzniklé směsi přidejte třtinový cukr a špetku soli a promíchejte. Následně ve směsi postupně namočte oba plátky toustového chleba – každý nechte máčet 60–90 sekund z každé strany.
- 2Mezitím si připravte středně velkou pánev a na mírném až středním plameni v ní rozehřejte máslo.
- 3Namočené plátky chleba položte na rozehřátou pánev a opékejte je z každé strany 2–3 minuty dozlatova na mírném až středním plameni. Opečený chléb dejte zatím stranou.
- 4Nyní si připravte krém: Do vyšší nádoby dejte smetanový sýr, med a 2 lžíce mléka a tuto směs šlehejte elektrickým šlehačem 1–2 minuty na vysoký výkon.
- 5Po vyšlehání krému si vezměte talíř, položte na něj 1 opečený plátek chleba a navrch rozprostřete ½ připraveného krému. Vrstvu krému následně přiklopte druhým plátkem chleba a na ten rozprostřete zbytek krému. Nakonec vrchní vrstvu krému posypte kakaem a ihned podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová