6 PORCÍDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího masa (maximálně 10 % tuku)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 240 g červených fazolí z plechovky (scezených)
- 150 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 20 g rajčatového protlaku
- 140 g sterilované kukuřice (scezené)
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 2 stroužky česneku (utřeného)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mletého chilli
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA PŘÍLOHU
- Rýže
- Bulgur
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Koriandr
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si v hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje na středním plameni.
- 2Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 3–4 minuty. Následně k cibuli přidejte rajčatový protlak spolu s mletým masem a vše opékejte ještě dalších 7–8 minut na středním plameni
- 3V momentě, kdy je maso opečené, přidejte do pánve scezené fazole a kukuřici, krájená rajčata, utřené stroužky česneku, sušené oregano, mleté chilli, kmín, sůl a pepř a vařte 3–4 minuty na středním plameni
- 4Nakonec směs zalijte 200 ml vody, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte za občasného míchání 16–18 minut na středním plameni.
Jak připravit na zamrazení
- 1Směs nechte před zamrazením vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Poté směs rozdělte na požadovaný počet porcí a vložte do mrazáku, kde vydrží 2–3 měsíce.
Jak uvařit po rozmrazení
- 1Po rozmrazení směs vložte do hrnce, ohřejte na středním plameni po dobu 8–10 minut a poté podávejte.
Tip
Chilli con carne podávejte nejlépe
s naturální rýží nebo bulgurem. Před servírováním můžete na
každou porci přidat nahrubo natrhaný koriandr.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.