Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 PORCÍDo hodinkyHitovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa (maximálně 10 % tuku)
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 240 g červených fazolí z plechovky (scezených)
  • 150 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 20 g rajčatového protlaku
  • 140 g sterilované kukuřice (scezené)
  • 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 2 stroužky česneku (utřeného)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mletého chilli
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PŘÍLOHU

  • Rýže
  • Bulgur

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Koriandr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si v hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje na středním plameni.
  • 2Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 3–4 minuty. Následně k cibuli přidejte rajčatový protlak spolu s mletým masem a vše opékejte ještě dalších 7–8 minut na středním plameni
  • 3V momentě, kdy je maso opečené, přidejte do pánve scezené fazole a kukuřici, krájená rajčata, utřené stroužky česneku, sušené oregano, mleté chilli, kmín, sůl a pepř a vařte 3–4 minuty na středním plameni
  • 4Nakonec směs zalijte 200 ml vody, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte za občasného míchání 16–18 minut na středním plameni.

Jak připravit na zamrazení

  • 1Směs nechte před zamrazením vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Poté směs rozdělte na požadovaný počet porcí a vložte do mrazáku, kde vydrží 2–3 měsíce.

Jak uvařit po rozmrazení

  • 1Po rozmrazení směs vložte do hrnce, ohřejte na středním plameni po dobu 8–10 minut a poté podávejte.
Tip
Chilli con carne podávejte nejlépe s naturální rýží nebo bulgurem. Před servírováním můžete na každou porci přidat nahrubo natrhaný koriandr.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA PŘÍLOHU

SUROVINY NA DOZDOBENÍ