Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA ŘÍZKY
- 60 g arašídového másla
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté uzené papriky (lze použít i sladkou mletou papriku)
- 2 vejce
- 2 střední kuřecí prsní řízky (2× 150 g)
- Sůl
SUROVINY NA KAŠI
- 500 g syrových brambor (varný typ C)
- 150 ml polotučného mléka
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 2V misce si smíchejte arašídové máslo, prolisovaný česnek, mletý kmín, mletou papriku, vejce a sůl. Oba kuřecí řízky podélně rozřízněte napůl, vzniklé tenké plátky obalte v arašídové směsi a skládejte na vyložený plech. Plech následně přemístěte do předehřáté trouby a pečte cca 25–35 minut při 170–180 °C.
- 3Mezitím si připravte bramborovou kaši. V hrnci si přiveďte k varu vodu; mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kostky. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, vložte do ní nakrájené brambory a vařte je na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 12–15 minut). Než se brambory dovaří, ohřejte si v rendlíku 150 ml mléka. Po uvaření brambory sceďte, za současného přilévání teplého mléka je rozšťouchejte šťouchadlem a následně je vyšlehejte elektrickým šlehačem do jemné konzistence.
- 4Hotovou kaši podle chuti dosolte a podávejte k upečeným řízkům.
Tip
Hotový pokrm podávejte s libovolným salátkem.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.