Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1× hlávka květáku
  • 20 g kokosového oleje v tuhém stavu (lze použít olivový olej nebo ghí)
  • 1 stroužek česneku (utřít)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • ½ lžičky sušeného chilli
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 100 g kokosového mléka z plechovky
  • Sůl

SUROVINY NA PŘÍLOHU

  • Rýže
  • Těstoviny

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Petrželová nať

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

POSTUP

  • 1
    Květák rozdělte na růžičky a umyjte.
  • 2
    Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.
  • 3
    Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.
  • 4
    Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.
  • 5
    Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.
  • 6
    Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.
  • 7
    Osolte podle chuti.
Tip
Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

SUROVINY NA PŘÍLOHU

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

MOHLO BY SE HODIT