Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA TĚSTO
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 40 g kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 100 ml rýžového mléka
- 175 g polotučného tvarohu
- 1× vaječný žloutek
- Špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 250 g čerstvých jahod
- 2 lžíce kokosového cukru
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- 50 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 1 lžička medu
- 1 lžička holandského kakaa
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Větší hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
- 2V míse smíchejte ingredience na těsto.
- 3Jahody obalte v kokosovém cukru a každou jahodu zabalte do části těsta.
- 4 Knedlíky ponořte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, až vyplavou na povrch (cca 5 minut).
- 5 Kokosový olej rozpusťte společně s medem v rendlíku na mírném plameni (potrvá to cca 1–2 minuty).
- 6Hotové jahodové knedlíky rozdělte do 4 talířů, polijte kokosovým olejem s medem a podávejte posypané skořicí nebo holandským kakaem.
Tip
Knedlíky můžete posypat tvarohem, nebo pár lístky čerstvé máty. Pokud si potrpíte na sladké, knedlíky podle chuti doslaďte sypkou stévií.
![Jíme zdravě](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/logo-jpg-1635860457490.jpg)
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.