• Vážení zákazníci, omlouváme se, v současné době nelze zadat k Vašim zákaznickým účtům novou adresu dodání z důvodu výpadku na straně poskytovatele map. Mrzí nás to! Na nápravě usilovně pracujeme. 

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
10 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 180 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 125 ml polotučného mléka
  • 2 bílky
  • 2 žloutky
  • 50 g medu
  • 20 g holandského kakaa
  • 8 g kypřicího prášku do pečiva
  • 20 ml řepkového oleje
  • Sůl

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 300 g odtučněného tvarohu
  • 300 g smetanového sýru
  • 60 g medu
  • 3 střední banány (rozkrojené napůl)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a kulatou formu (Ø 18 cm) vyložte pečicím papírem.
  • 2Poté si připravte těsto na korpus. V kuchyňském robotu vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Mezitím si ve větší míse vyšlehejte žloutky s medem do bílé pěny a do vzniklé pěny následně pomalu zašlehejte olej. Poté do směsi přilijte mléko a prosejte špaldovou mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec do mísy postupně vmíchejte i vyšlehaný tuhý sníh. Vzniklé těsto nalijte do připravené kulaté formy a pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte korpus plně vychladnout.
  • 3Po obvodu vychladlého korpusu vytvořte kruh zhruba 1 cm od okraje a vnitřek kruhu následně vydlabejte. Při dlabání dejte pozor na spodek korpusu, který musí zůstat neporušený, jinak by se dort rozpadl. Vydlabané těsto dejte stranou do mísy a připravte si krém.
  • 4Pro přípravu krému si ve větší míse smíchejte odtučněný tvaroh, smetanový sýr a med a míchejte, dokud směs nebude mít konzistenci hladkého krému. Do krému potom zamíchejte ½ vydlabaného těsta a takto připraveným krémem potřete spodek korpusu zhruba do ¼. Navrch krému poté rozprostřete napůl rozkrojené banány tak, aby pokryly celou plochu vydlabané části korpusu. Jakmile bude korpus zaplněn banány, zakryjte je zbytkem krému.
  • 5Nakonec na dort rozdrobte zbytek vydlabaného těsta, které se hezky nalepí na krém a vznikne tak autentický krtkův dort.
Tip
Dort chutná nejlépe odleželý přes noc (nebo alespoň po 3 hodinách) v lednici.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA NÁPLŇ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE