Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 větší banány (3× cca 160 g)
  • 2 vejce velikosti M
  • 60 g másla (pokojové teploty)
  • 70 g medu v tekutém stavu
  • 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 50 g ovesných vloček jemných
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g hořké čokolády (min. 70%)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu dejte předehřívat na 185 °C, připravte si menší formu na biskupský chlebíček (cca 18 cm × 7 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Dále si nachystejte větší mísu.
  • 2
    Nyní oloupejte banány, vložte je do připravené mísy a vidličkou je rozmačkejte na kaši. Následně k nim přidejte vejce, máslo a med, promíchejte, přidejte špaldovou mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, skořici a špetku soli a opět promíchejte. Poté nakrájejte najemno hořkou čokoládu a vmíchejte ji do směsi v míse.
  • 3
    Hotové těsto nalijte do připravené formy, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 180–185 °C.
  • 4
    Po upečení vyndejte chlebík z trouby a nechte ho 10 minut chladnout ve formě. Poté ho z formy vyndejte na pracovní plochu a nechte ho zcela vychladnout (potrvá to 30–60 minut).
  • 5
    Následně chlebík nakrájejte na plátky a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY