Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 větší banány (3× cca 160 g)
- 2 vejce velikosti M
- 60 g másla (pokojové teploty)
- 70 g medu v tekutém stavu
- 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g ovesných vloček jemných
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 100 g hořké čokolády (min. 70%)
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 185 °C, připravte si menší formu na biskupský chlebíček (cca 18 cm × 7 cm) a vyložte ji pečicím papírem. Dále si nachystejte větší mísu.
- 2Nyní oloupejte banány, vložte je do připravené mísy a vidličkou je rozmačkejte na kaši. Následně k nim přidejte vejce, máslo a med, promíchejte, přidejte špaldovou mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, skořici a špetku soli a opět promíchejte. Poté nakrájejte najemno hořkou čokoládu a vmíchejte ji do směsi v míse.
- 3Hotové těsto nalijte do připravené formy, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 180–185 °C.
- 4Po upečení vyndejte chlebík z trouby a nechte ho 10 minut chladnout ve formě. Poté ho z formy vyndejte na pracovní plochu a nechte ho zcela vychladnout (potrvá to 30–60 minut).
- 5Následně chlebík nakrájejte na plátky a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová