Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 6 bílků
  • 6 žloutků
  • 30 g třtinového cukru
  • kůra z ½ citronu
  • 20 g holandského kakaa
  • Sůl
  • 50 g celozrnné špaldové mouky hladké

SUROVINY NA KRÉM

  • 300 g polotučného tvarohu
  • 300 g smetanového sýru
  • 50 g medu
  • 2–3 velké banány (3× 120 g)

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2
    Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a kakao a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.
  • 3
    Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte vychladnout.
  • 4
    Mezitím si připravte krém. V menší míse smíchejte tvaroh, smetanový sýr a med a z této směsi vyšlehejte hladký krém.
  • 5
    Na vychladlý korpus naneste připravený krém a po okraji, od kterého začnete roládu rolovat, podélně rozmístěte oloupané banány a poté roládu opatrně srolujte. Takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  • 6
    Vychlazenou roládu nakrájejte na požadovaný počet porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE