Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 6 bílků
- 6 žloutků
- 30 g třtinového cukru
- kůra z ½ citronu
- 20 g holandského kakaa
- Sůl
- 50 g celozrnné špaldové mouky hladké
SUROVINY NA KRÉM
- 300 g polotučného tvarohu
- 300 g smetanového sýru
- 50 g medu
- 2–3 velké banány (3× 120 g)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a kakao a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.
- 3Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte vychladnout.
- 4Mezitím si připravte krém. V menší míse smíchejte tvaroh, smetanový sýr a med a z této směsi vyšlehejte hladký krém.
- 5Na vychladlý korpus naneste připravený krém a po okraji, od kterého začnete roládu rolovat, podélně rozmístěte oloupané banány a poté roládu opatrně srolujte. Takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice.
- 6Vychlazenou roládu nakrájejte na požadovaný počet porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.