Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 1 střední mrkev (cca 70 g)
- 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
- ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vejce velikosti M
- ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- ⅛ lžičky mletého zázvoru
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- Sůl
SUROVINY NA POLEVU
- 50 g smetanového sýra
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 1 lžička citronové šťávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 170 °C, připravte si 2 malé zapékací nádoby (ramikeny), každou o objemu cca 200 ml, a dejte je na plech. Nachystejte si také středně velkou mísu.
- 2Nyní připravte těsto: Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte do připravené mísy. Poté do mísy přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, vejce, mletou skořici, mletý muškátový oříšek, mletý zázvor, med a špetku soli a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto nalijte do ramikenů a pečte 25–30 minut při 170–175 °C. Po upečení dortíky vyjměte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout v ramikenu.
- 3Mezitím připravte polevu: Vezměte si menší misku, dejte do ní smetanový sýr, med a citronovou šťávu a vše smíchejte. Hotovou polevu nakonec naneste na vychladlé dortíky a podávejte.
Tip
Před podáváním můžete minidortíky posypat mletou skořicí.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová