Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

2 KUSY
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 1 střední mrkev (cca 70 g)
  • 40 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 vejce velikosti M
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ⅛ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu
  • Sůl

SUROVINY NA POLEVU

  • 50 g smetanového sýra
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu
  • 1 lžička citronové šťávy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte předehřívat troubu na 170 °C, připravte si 2 malé zapékací nádoby (ramikeny), každou o objemu cca 200 ml, a dejte je na plech. Nachystejte si také středně velkou mísu.
  • 2
    Nyní připravte těsto: Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte do připravené mísy. Poté do mísy přidejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, vejce, mletou skořici, mletý muškátový oříšek, mletý zázvor, med a špetku soli a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto nalijte do ramikenů a pečte 25–30 minut při 170–175 °C. Po upečení dortíky vyjměte z trouby a nechte alespoň 30 minut chladnout v ramikenu.
  • 3
    Mezitím připravte polevu: Vezměte si menší misku, dejte do ní smetanový sýr, med a citronovou šťávu a vše smíchejte. Hotovou polevu nakonec naneste na vychladlé dortíky a podávejte.
Tip
Před podáváním můžete minidortíky posypat mletou skořicí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA POLEVU