Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g květáku
- 200 g syrových brambor
- 125 g mozzarelly
- 100 g smetanového sýra
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřát troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč o rozměrech 30 cm × 25 cm.
- 2Zatímco se trouba ohřívá, připravte si ingredience: Květák rozdělte na menší růžičky, oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
- 3Poté vezměte mixovací nádobu a do ní dejte ½ květákových růžiček, ½ nakrájených brambor, celou nastrouhanou mozzarellu, smetanový sýr, mletou sladkou papriku, mletý kmín, sůl a pepř. Všechny ingredience v mixovací nádobě rozmixujte téměř dohladka tyčovým mixérem.
- 4Rozmixovanou směs přesuňte do připraveného pekáčku, přidejte nerozmixované kousky brambor a růžičky květáku. Vše promíchejte. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 195–200 °C.
- 5Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, rozdělte pečený květák na 4 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.