Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g květáku
  • 200 g syrových brambor
  • 125 g mozzarelly
  • 100 g smetanového sýra
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve dejte předehřát troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč o rozměrech 30 cm × 25 cm.
  • 2
    Zatímco se trouba ohřívá, připravte si ingredience: Květák rozdělte na menší růžičky, oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
  • 3
    Poté vezměte mixovací nádobu a do ní dejte ½ květákových růžiček, ½ nakrájených brambor, celou nastrouhanou mozzarellu, smetanový sýr, mletou sladkou papriku, mletý kmín, sůl a pepř. Všechny ingredience v mixovací nádobě rozmixujte téměř dohladka tyčovým mixérem.
  • 4
    Rozmixovanou směs přesuňte do připraveného pekáčku, přidejte nerozmixované kousky brambor a růžičky květáku. Vše promíchejte. Pekáč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 195–200 °C.
  • 5
    Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby, rozdělte pečený květák na 4 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY